ARTIKEL
Pentingnya untuk ibu dan ayah supaya cipta suasana membaca dalam rumah di samping mengehadkan masa bermain gajet anak-anak
171
Ada banyak kebaikan apabila kita memeluk anak-anak kerana dengan pelukan dapat mengurangkan hormon stres dan menaikkan hormon kasih sayang
199
Setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk menuntut ilmu. Jika ibu bapa dan anak tahu teknik yang sesuai, ia boleh membantu potensi pembelajaran.
840
Kad imbas merupakan salah satu alat bantu mengajar untuk anak-anak seawal usia setahun lagi. Pelbagai cara yang boleh digunakan untuk menjadikan pembelajaran bersama kad imbas menyeronokkkan
974
Banyak kegunaan buku cerita bergambar untuk perkembangan anak-anak. Selain untuk mengasah pemikiran anak, buku cerita bergambar ini juga bermanfaat dalam membentuk keperibadian anak dalam cerita yang diberikan. Oleh itu pemilihan buku buat anak-anak perlu d ambil kira.
257
Adakah tisu basah atau baby wipes boleh disamakan seperti bahan istinjak dengan benda-benda yang kesat?
307
Datuk Dr Sheikh Muszaphar seringkali berkongsi pelbagai tip mengenai keibubapaan di dalam Instagram beliau. Beliau sangat rapat bersama anak-anak dan sering meluangkan masa bersama mereka walaupun kita tahu beliau seorang yang sibuk.
690
Peranan seorang ayah bukan hanya bekerja dan berusaha mencari rezeki dan memberi nafkah untuk keluarga. Ini hanyalah salah satu daripada banyak lagi peranan yang sama penting.
362
Membaca merupakan suatu perkara yang penting buat anak-anak... pelbagai faedah membaca tanpa kita sedari perlu buat anak-anak.
238
Awas, jangan namakan anak-anak kita dengan 5 anak iblis ini, ya?
342
BESTSELLER
KRAF KREATIF TEDI